tiistai 21. toukokuuta 2013

Mies klassikon takana



Tästä on varmaan jo muutama kuukausi, kun katsoin tämän leffan. Aluksi minun piti mennä leffateatteriin, mutta suunnitelma ei toteutunut. Kun sitten jonkun ajan päästä leffa tuli takaisin mieleeni, päätin katsoa sen kotona. 


Kyseessä on siis Sacha Gervasin, tositapahtumiin perustuva elokuva, Hitchcock (2012). Elokuva sijoittuu aikaan, jolloin Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins) työsti myöhemmin suuren suosion saavuttanutta elokuvaansa, Psykoa. Elokuvassa kerrotaan myös Hitchcockin ja tämän vaimon, Alma Revillen (Helen Mirren), suhteesta. Alma on älykäs ja lahjakas nainen, mutta elää aina miehensä varjossa. Kuitenkin Psykon suuri menestys on pitkälti juuri tämän vahvan naisen ansiota. 

 
Odotin trailerin perusteella elokuvan olevan hieman pelottava ja jopa ahdistava, mutta kumpaakaan noista se ei ollut. En ollut nähnyt mitään Hitchcockin elokuvia aikaisemmin, joten en yhtään tiennyt, minkälainen mies on kyseessä. Hitchcock herätti minussa aika paljon ärsytystä ylimielisellä käytöksellään vaimoaan ja muitakin ihmisiä kohtaan. Samalla tunsin myös sääliä, koska jossain syvällä sisimmässään hän ei ollutkaan niin itsevarma, mitä antoi muiden olettaa.


Välillä oli vaikea pysyä mukana tapahtumissa ja koko ajan odotin, että tapahtuisi jotain merkittävää, mutta kuitenkin sama juoni vaan jatkui ja jatkui.. Pidin elokuvan lopetuksesta: Psykon menestyksen jälkeen annettiin vihje Hitchcockin seuraavaan elokuvaan, mikä sai ainakin minut googlettamaan leffaa :D 


Seuraavana päivänä leffan katsomisen jälkeen meninkin sitten Filmtowniin vuokraamaan Psykoa. Valitettavasti sitä ei siellä ollut ja jouduin pahasti pettymään, sen verran paljon innostuin kyseisestä elokuvasta. Noh ehkä vielä joku päivä näen tämän suuren kauhuklassikon. Hitchcock-elokuva teki kuitenkin tehtävänsä ja sai minut kiinnostumaan herran tuotannosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti