keskiviikko 8. toukokuuta 2013

MM-lätkää paikan päällä



Maanantaina oltiin katsomassa jääkiekon MM-kisoja Hartwall Areenalla. Olin ostanut liput Terolle joululahjaksi ja nyt vihdoinkin päästiin pitkän odotuksen jälkeen nauttimaan matseista!


Kyseessä oli siis Saksa - Slovakia ja Suomi - Ranska -pelit. Meillä oli paikat yläkatsomossa, mistä oli sitten todella hyvät näkymät jäälle. Ensimmäisessä pelissä ei ollut kovin montaa ihmistä, mutta uskomaton tunnelma oli jo silloin havaittavissa. Itse kannustin Slovakiaa ja kyllä se peli oli minusta aika jännittävä! Nauratti vieressä istuvan saksalaisen papan kiroilut viimeisten minuuttien aikana :D


Matsien välissä Areena tyhjennettiin kokonaan ja me päätettiin käyttää se aika hyväksi etsimällä joku ruokapaikka Pasilasta, koska Areenan hinnat olivat ihan järkyttäviä (esimerkiksi 0,4 litran limsa maksoi 4,50€). Yllättävää kyllä, mutta tehtävä osoittautui ihan mahdottomaksi: yli tunnin kävelyn jälkeen ei löytynyt yhtään sopivaa ruokapaikkaa.


Päästyämme takaisin Hartwall Areenalle, ihmisten määrä oli lisääntynyt huomattavasti, paikka oli ihan täynnä! Ja kuten myöhemmin kerrottiin, niin Suomi - Ranska -ottelun katsojamäärä oli melkein suurin mahdollinen. Johtuu varmaan siitäkin, että kyseinen matsi oli yksi halvimpia Suomen pelejä.


Kuten ehkä arvata saattaa, tunnelma oli uskomattoman mahtava! Sitä ei vaan pysty vertaamaan mihinkään, eikä edes kunnolla kuvaamaan, se pitää yksinkertaisesti kokea itse! Vaikka Suomen peli ei ollutkaan parhaimmasta päästä, niin oli siellä ainakin yksi hieman yli-innokas nuori neito, joka ei missään vaiheessa tajunnut lopettaa kannustamista, ei aina edes erätauoilla.. Huvittavaa oli minusta se, että melkein täynnä olevalla Areenalla oli ehkä korkeintaan muutama kymmenen ranskalaista, jotka sitten ponnahtivat innokkaasti seisomaan kun Ranska teki ainoan maalinsa. 

  
Aika tuntui siellä menevän ihan liian nopeasti, yhtäkkiä peli olikin loppu ja Suomi voittanut. Onnellisesti sitten lähdettiin ajamaan kotiin haaveillen siitä, että ehkä vielä joskus päästään toisenkin kerran seuraamaan MM-kisoja paikan päälle.. Tänään illalla jännitetään kotisohvalla, kun Suomi pelaa USAa vastaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti