sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Identiteetti kadoksissa


                    http://www.heyuguys.co.uk/images/2013/02/Identity-Thief-UK-Quad-Poster.jpg

Kuten jo Tallinnan postauksessa mainitsin (pääset sinne tästä), kävimme reissun päätteeksi Solaris Kinossa katsomassa Identity Thief (Väärät paperit) -leffan. Leffaan meneminen oli aika ex tempore -päätös ja koska sali oli melkein kokonaan tyhjä, pystyi siellä istumaan rennosti, jalat penkeillä like a boss :D Elokuva oli englanninkielinen ja tekstitykset olivat sitten sekä viron että venäjän kielillä, joten ymmärtäminen ei tuottanut vaikeuksia.

                       http://www.washingtonpost.com/blogs/going-out-guide/files/2013/02/identity.jpg
 
Elokuvassa tunnollinen perheenisä Sandy Patterson (Jason Bateman) joutuu identiteettivarkaan, Dianan (Melissa McCarthy), uhriksi. Napattuaan naisen, Sandy haluaa tämän tunnustavan tekonsa, jotta mies ei menettäisi uutta työpaikkaansa. Tästä alkaakin heidän seikkailunsa, jossa on molemmilla tunteet vahvasti pinnalla. 

http://www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/2013/02/identity_thief_film_still_a_l.jpg
 
Elokuva on yksi parhaimmista, mitä olen viime aikoina nähnyt! Siinä oli sekä huumoria, sympatiaa että myös hieman kaksimielisyyttä. Pullukka Diana herätti minussa jopa vähän sääliä, kun elokuvan aikana paljastui asioita hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Se, kuinka hyvin Sandy ja Diana loppujen lopuksi tulivat toimeen keskenään, oli tietyllä tavalla koskettavaa. Missään vaiheessa leffa ei ollut tylsä, vaan sitä jaksoi katsoa ja nauraa alusta loppuun.

                                 http://freepblog.files.wordpress.com/2013/02/identity-thief-mm.jpg
 
Leffan loppu oli tosi yllättävä, ei ollenkaan sellainen, mitä oletin sen aluksi olevan. Se oli kuitenkin positiivinen asia, koska kerrankin ei ollut mikään tavallinen komedia, missä on ennalta-arvattava loppuratkaisu. Tärkeintä leffassa oli minusta se, että pitkän ja tapahtumarikkaan matkan aikana, Diana löysi vihdoinkin sen, mitä oli jo kauan etsinyt: oman identiteettinsä.

Leffan ensi-ilta Suomessa on 3. toukokuuta ja sitä ennen voit vaikkapa kurkata trailerin kautta, mitä on luvassa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti