perjantai 1. marraskuuta 2013

Hannu ja Kerttu: Noitajahti (2013)


Harvoin haukun täällä (tai missään muuallakaan) mitään elokuvia tai ylipäätänsä sanon negatiivisia asioita leffoista. Yleensä yritän löytää kaikista edes jotain positiivista, mutta tämä elokuva pisti sanattomaksi. Kyseessä on siis norjalaisen Tommy Wirkolan fantasiaelokuva ”Hannu ja Kerttu: Noitajahti”, joka kertoo lapsena noidan piparkakkutalosta pelastuneista Hannusta (Jeremy Renner) ja Kertusta (Gemma Arterton). Pelottavan lapsuuden siivittäminä Hannusta ja Kertusta tulee kuuluisia noidanmetsästäjiä, jotka elokuvassa kohtaavat haasteita ja menneisyyden haamuja.

http://otavafiles.fi/plaza/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/hannujakerttunoitajahti2929.jpg

Elokuvassa on niin paljon huonoa, etten edes tiedä, mistä aloittaisin. Ensinnäkin leffa sijoittuu keskiaikaan, mutta silti ahkerasti ovat käytössä ehkä jopa vuodelle 2013 liian hurjat ampuma-aseet. Väkivaltaa on 99% ajasta (ei ihme, että ikäraja on K16): verta roiskuu, suolet lentelevät, ihmiset räjähtävät… Mutta Hannu ja Kerttu ne vaan tyynesti katsovat ilmeisesti jo useiden vuosien varrelta tuttuja juttuja. Kaikki on muutenkin ihan yliliioiteltua ja surkeasti toteutettua, että jossain vaiheessa oli pakko miettiä, että ehkä alkuperäinen tarkoitus oli tehdä tästä jonkinlainen huono vitsi.


Suomalaisella Pihla Viitalalla on elokuvassa melko mielenkiintoinen sivurooli. Hän esittää ”hyvää noitaa”, Minaa, jonka päätehtävänä näyttää olevan epätoivoinen yritys päästä Hannun kanssa sänkyyn. Siis come on! Elokuvan analysointi ja haukkuminen jatkui seuraavina päivinä ahkerasti, enkä ole vieläkään ymmärtänyt juonen pointtia. Ainoa positiivinen asia oli se, että tämä nautinto ei kestänyt puoltatoista tuntia kauempaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti