torstai 18. huhtikuuta 2013

Pikavisiitti Tallinnaan



Päätettiin Teron kanssa vuosipäivän kunniaksi tehdä lyhyt matka Tallinnaan. Lähdettiin maanantai-aamuna ja tultiin jo tiistai-iltana takaisin. Yö vietettiin City Hotel Portus –hotellissa aivan sataman vieressä. Hotelli oli minusta tosi mukava, leppoisa ja tooodella värikäs! Yö hotellissa sisältyi matkan hintaan, joten se oli loppujen lopuksi halpa vaihtoehto ja jos uskoo mainoksia, niin yksi yö kyseisessä hotellissa maksaa vain 29€. Hintaan sisältyy myös todella maukas ja monipuolinen aamupala. Ainoa asia, mikä ainakin minulle tuotti pettymyksen oli suihku; vesi nimittäin vaihteli lämpötilaa yhtäkkiä ja ihan itsestään.


Saavuttuamme Tallinnaan ja pikaisen hotellissa käynnin jälkeen suunnattiin keskustaan syömään. Vaihtoehtoja ei edes mietitty: LIDO oli meidän molempien listalla ensimmäisenä. Tähän ruokapaikkaan tutustuttiin jo alkuvuonna Riikassa. Kyseessä on ravintolaketju, jossa valmistetaan latvialaista ruokaa. Ruoka on aika lähellä kotiruokaa, löytyy niin perunamuusia kuin rahkalettujakin. Siinä voit sitten vapaasti kierrellä ympäri LIDOa ja valita mieleisesi ruokalajit, joista kokit pistävät lautaselle annoksen. Oma suosikkini on herkkusieni-kasvis-risotto, kanavartaat sekä tietysti erilaiset jälkiruoat <3 Hinta-laatusuhteeltaan LIDO on erinomainen vaihtoehto, koska ruokalajit maksavat keskimäärin 2-3 euroa ja jo muutamasta lajista tulee maha täyteen!


Seuraavana oli sitten vuorossa kaupoissa kiertely. Erilaisia liikkeitä Tallinnassa on runsaasti, Seppälästä Armaniin. Kumpikaan ei kuitenkaan shoppailusta kauheasti innostunut (vaikka muutamat mekot sovitinkin..), koska rahaa ei ollut kovin paljon. En kuitenkaan pystynyt vastustamaan kiusausta ja ostin puhelimeeni uudet kuoret. Se jäikin sitten ainoaksi ostokseksi koko reissulta, muutamaa alkoholijuomaa lukuun ottamatta ;) Tero osti minulle ruusun, kun sitä jo viime Tallinnan visiitillä pyysin sekä tötterön, jossa oli mansikoita. Siinä vaiheessa tuli tosi kesäinen fiilis!


Vanhassa kaupungissa kiertelyn jälkeen oltiin sen verran väsyneitä, että päätettiin mennä hetkeksi istumaan johonkin kahvilaan. Noh, ihan kahvilaan ei kuitenkaan päädytty, vaan mentiin Yo! Frozen Yogurt -nimiseen paikkaan syömään jogurtti-jäätelöä. Tämäkin on sellainen paikka, johon tutustuttiin jo Riikassa. Kyseessä on siis jogurtista tehty jäätelö, johon voi valita lisukkeita (pähkinöitä, karkkeja, suklaata, mansikoita, kiiviä..) ja kastiketta. Jogurttipaikkaa vastapäätä oli ruokakauppa ja päätettiin ostaa hotellille vettä, mutta mukaan tarttui myös muutama alkoholijuoma, sen verran halpoja olivat. 



Illemmalla käytiin syömässä italialaisessa ravintolassa, Pulcinellassa. Syy, miksi tuli valittua tämä paikka on yksinkertainen: pizzat olivat -50%! Pizzat tuottivatkin ikävän yllätyksen: olivat aika pahasti palaneita. Toisaalta jälkiruoka, panna cotta mansikkakastikkeella, korvasi pizzojen aiheuttaman pettymyksen! Suoraan Pulcinellasta suunnattiin Shooters -nimiseen baariin, jossa sitten shotit olivat ihan laittoman halpoja: halvimmat olivat 5,50€/5kpl ja kalliimmat 9,90€/5kpl. Siinä sitten juotiin Sun flower ja Ice cream -nimisiä shotteja ja lähdettiin väsyneinä hotellille nukkumaan.



Aamulla päätettiin mennä Kalev Spa -kylpylään/vesipuistoon. Kummallakaan meistä ei ollut uima-asuja, joten jouduttiin vuokraamaan sellaiset. Piti vähän aikaa koetella kassatytön hermoja, koska en suostunut laittamaan mummo-uikkareita ja hän joutui etsimään minulle sopivan kokoisia bikinejä :D Kalevissa oli kaiken kaikkiaan kolme liukumäkeä, yksi uima-allas ja vain kaksi tai kolme rentoutus-allasta, joten paikka ei ollut ihan sellainen, mitä odotettiin

Polskuttelun jälkeen oli kamala nälkä ja tavoitteena oli löytää paikka, jossa saa hampurilaisia (ei McDonald’sia, vaikka sinne meidät monesti ohjattiin..), mutta kuitenkin joku muu kuin Amarillo. Päädyttiin loppujen lopuksi Kaljas -nimiseen tunnelmalliseen ravintolaan. Ruoka oli todella hyvää ja itse tykkäsin siitä, että ravintolalla oli oma merellinen teema. Hintakaan ei ollut kovin paha, 13,50€/hampurilaisateria.


Ennen laivamatkaa takaisin Suomeen oli vielä sen verran aikaa, että päätettiin käydä leffassa. Leffaksi valittiin Identity Thief, mikä osoittautui loistavaksi valinnaksi. Mutta siitä sitten lisää seuraavassa postauksessa! :) Matka oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut ja oli tosi mukavaa päästä hetkeksi pois Suomesta, kauemmas kiireistä ja stressistä.


2 kommenttia:

  1. Olipas kiva postaus ja ihania kuvia!:)

    http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista